Ziua Copilului la Fundatia Dacica

Ne-am bucurat să îi avem din nou oaspeți pe copiii din Boșorod, de data aceasta de 1 iunie. Am sărbătorit împreună Ziua Internațională a Copilului cu lecții de șah, atelier de pictură, face painting, activități sportive și un amuzant prânz cu sandvișuri vesele.

Profesoara noastră de șah a fost Iuliana Olărașu, venită tocmai de la Timișoara, iar Marian Coman i-a transformat pe copii, cu ajutorul culorilor,  în fluturași, iepurași, prințese și alte personaje de poveste. La atelierul de pictură copiii și-au imaginat cum arăta Cetatea dacică Piatra Roșie acum 2000 de ani: cu ziduri, turnuri, locuințe, soldați înarmați, cu gospodării dotate cu de toate – iar cunoștințele lor de istorie au căpătat culoare, susținute de imaginație. Aurelia Tache, voluntară a Fundației, i-a încântat pe copii cu un pranz colorat și vesel. I-au însoțit pe copii profesorul lor de istorie și directoarea școlii, dna Otilia Tomescu.

Vremea ploioasă nu ne-a permis să urcăm în cetate, dar ne vom revedea cât de curând, după terminarea școlii, când vom vizita negreșit cetatea!