Proiectul „Educație la înălțime” – declarat câștigător

Proiectul „Educație la înălțime”, inițiat de Marius Toader (Media Factory) și Adrian Robe  și având ca partener Fundația Dacica, a fost declarat câștigător în competiția RO SMART în Țara lui Andrei. Beneficiarii proiectului sunt școlile din Orăștioara de Sus, Boșorod și Beriu.


Aflată deja la a 2-a ediție, RO SMART în Țara lui Andrei caută proiecte inovatoare care își propun să folosească tehnologia prin aplicații, inteligență artificială, Internet of Things, robotică, automatizare în 5 domenii cheie: educație, sănătate, mediul înconjurător, transport și infrastructură, și care au ca scop creșterea comunităților, îmbunătățirea calității vieții.

Peste 150 proiecte din toată ţara au fost înscrise în perioada 02 aprilie – 27 mai 2019 în aceaastă competiție. Dintre acestea, 110 au fost declarate eligibile, 25 au intrat în finală, iar 12 dintre ele primesc finanţări între 30.000 euro şi 45.000 euro şi mentorat din partea angajaţilor OMV Petrom. Votul publicului a contat în proporție de 20%.

Proiectul „Educație la înălțime” va oferi elevilor din trei şcoli din munţii Hunedoarei lecţii speciale realizate în direct (istorie, geografie, biologie), cu ajutorul dronelor. Un profesor recunoscut la nivel naţional va preda chiar din locul care este subiectul lecţiei. Lecţiile la distanţă sunt înregistrate, montate şi distribuite online devenind adevărate vehicule de promovare a proiectului.

În partea a doua a proiectului, copiii vor fi învățați să își promoveze zona prin intermediul produselor media. Ei vor participa la ateliere de filmare și montaj și vor realiza filme despre locurile în care trăiesc, valorile, tradițiile și patrimoniul din comunele lor. 

Proiectul se va desfășura pe parcursul anului școlar 2019-2020. Vă invităm să fiți alături de noi pe pagina de facebook a proiectului, aici.