Fundația Dacica la cel de-al 6-lea Forum internațional al ONG-urilor pentru Patrimoniul Mondial în pericol (Paris, 2019)

În perioada 4-5 februarie 2019 s-au desfășurat la Paris lucrările celui de-al șaselea Forum Internațional al Societății Civile pentru Patrimoniul Mondial în pericol (6th International NGO Forum on World Heritage at Risk), organizat de rețeaua internațională World Heritage Watch

Au fost reprezentate ONG-uri din 14 țări, pe de pe 4 continente, care luptă pentru situri UNESCO amenințate sau aflate în pericol. Au fost prezentate cazuri ale unor situri culturale, naturale și mixte precum Stonehenge, Viena, Altamira, Cartagina, Theba, Lacul Ohrid, Sankt Petersburg, Prosecco, English Lake District, Diyarbakir, Upper Middle Rhine Valley, Selous Game Reserve, Marea Barieră de Corali și altele.

Fundația Dacica a participat la acest forum prin dr. Aurora Pețan, care a expus situația Cetăților dacice din Munții Orăștiei. Comunicarea sa, „The Dacian Fortresses of the Orăștie Mountains: 20 years without a management system”, a avut la bază raportul înaintat către World Heritage Centre de către Fundația Dacica în luna ianuarie a.c., prin care instituțiile internaționale au fost informate cu privire la starea reală a acestui sit UNESCO. 

Mulțumim World Heritage Watch pentru oportunitatea oferită și pentru toate eforturile pe care le face în vederea unei informări corecte a World Heritage Centre cu privire la siturile UNESCO. 

Lucrările forumului se vor publica în cursul acestui an și vor putea fi consultate online.